2020-12-16

INAB söker bygg/anläggnings-projektledare med erfarenhet av projekteringsledning

Det görs stora satsningar på transport och logistik i Umeå kommun, både sedan en tid tillbaka och de kommande åren. En stor del av INABs verksamhet består av att driva projekt eller delta som samarbetspartner. Nu vi söker dig som vill vara med och utveckla framtidens infrastruktur i Umeå. Är du den vi söker?

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi befinner oss i en intensiv utvecklingsfas med många spännande och viktiga projekt att genomföra under de kommande åren. Du kommer att vara en viktig tillgång i en nyckelroll för de projekt som är på gång, bl a så investeras det 1,4 miljarder i Umeå Hamn där INAB är en viktig aktör i genomförandet. Vi har stora utvecklingsprojekt vid Dåva företagspark på gång, Vi medverkar till planeringen av Norrbotniabanan genom att företräda kommunen i det förhandlingar och frågor som rör projektet, bara för att nämna några av de projekten vi ansvarar för.

Läs mer om kommande, pågående och avslutade projekt här på vår webb. 

Vi finns i stora och charmiga lokaler på Umestans företagspark och är idag tio medarbetare med kompetens inom logistik, projektverksamhet, fastighet och infrastruktur. Bolaget ansvarar för kommunens järnvägsanläggningar och har ett nära samarbete med övriga bolag och verksamheter inom kommunen. Det finns även ett fastighetsbestånd inom koncernen bestående av tre resecentrum, ett badhus och en vagnverkstad. Bolaget har ett uppdrag att företräda kommunen i järnvägs- och sjöfartsfrågor och har ett ansvar att marknadsföra Umeå som ett logistiskt nav.

Arbetsuppgifter

I rollen som bygg- och anläggningsprojektledare förväntas du ta ansvar för uppdraget i sin helhet genom engagemang och noggrannhet. Du kommer i rollen att leda investeringsprojekt inom området bygg/anläggning och ha ansvar för genomförandet av bygg- och anläggningsprojekt med tillhörande infrastruktur från tidig utformning av projektet till färdigställande och överlämning. Du möjliggör för en smidig samverkan mellan alla berörda och involverade parter. Som vår projektledare säkerställer du genom tydlig kommunikation, god planering och framförhållning att satta ramar för projektets ekonomi, tid, kvalité och omfattning uppnås.

I rollen förväntar vi oss att du:

  • Leder och följer projektets framdrift och fattar beslut inom tilldelat ansvarsområde.
  • Medverkar från tidigt skede i utformningen av projektet till färdigställande och överlämnande till slutkund.
  • Medverkar i projektets avvikelsehantering, rapportering och uppföljning.
  • Har kontakt med myndigheter och ser till att efterlevnad av för projektet gällande krav och lagstiftning följs.
  • Ansvarar för det interna och externa informationsflödet.
  • Planerar, följer och utvärderar projektet löpande i sin helhet.

Den vi söker

Vi ser gärna att du har högskoleutbildning med inriktning samhällsbyggnad, byggteknik, väg och vatten eller motsvarande alternativt erfarenhet som bedöms likvärdig. Vidare har du några års erfarenhet av att leda bygg- eller anläggningsprojekt med ansvar för tid och kostnad alternativt flerårig erfarenhet av andra delar i byggprocessen, exempelvis som entreprenör, projektör eller byggledare. Samt kunskap och erfarenhet av projekteringsledning. Dina kunskaper i svenska är utmärkta i både tal och skrift.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper, ditt engagemang och dina drivkrafter. För att trivas i rollen krävs att du är strukturerad, lyhörd, affärsmässig och social. Du tycker om att ha dagliga kund-och leverantörskontakter och du är van att arbeta i moderna IT system.

Det är meriterande med god kunskap och praktisk erfarenhet av konsult- och entreprenadjuridik samt offentlig upphandling. Körkort klass B är ett krav.

Vi uppskattar kollegor som har ett positivt och öppet förhållningssätt, är prestigelösa och ansvarstagande. Att vara nyfiken på en ständigt föränderlig omvärld och ha en exceptionell förmåga att se lösningar uppskattas också. Är du dessutom driven och en initiativtagare och trivs med stort eget ansvar så kommer du att passa hos oss.

Antal tjänster: 2 st

Kontaktuppgifter och ansökan

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Jefferson Wells för INABs räkning, vilket innebär att du kommer att bli anställd direkt av INAB.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Cathrine Lind på telefonnummer: 070-5770618 eller via e-post: cathrine.lind@jeffersonwells.se.

Läs mer och ansök på Jefferson Wells webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

OBS! Sista ansökningsdag är 10 januari. Vi ser fram emot din ansökan!