2017-08-15

Wasalines starka tillväxt fortsätter

Norrtåg

Under våren beslutade Wasaline att öka passagerarkapaciteten från 850 till 915 passagerare för att möta den stora efterfrågan under högsäsong. Redan den 10 juni avgick Wasa Express fullbokad och slog ytterligare ett passagerarrekord.


Den positiva trenden för Wasaline håller i sig. Under perioden januari till juni 2017 reste totalt 81 473 personer med färjan mellan Umeå och Vasa. Det är en ökning med 10 procent jämfört med samma period förra året. Frakten har ökat med 21,9 procent och Wasalines omsättning har stigit med 16,5 procent jämfört med fjolåret.

Även hotellnätter bokade via Wasaline har ökat kraftigt, särskilt i Vasa med en ökning på 57,9 procent. I Umeå var motsvarande siffra 16,5 procent.

- Det är ytterst glädjande att se ökningen också av svenska resenärer som har hittat Wasaline och Österbotten, säger Peter Ståhlberg, VD på Wasaline. De extra turerna som trafikeras på fredag och lördag har visat sig vara en succé, med bra tidtabell både från Vasa och Umeå.


Läs mer på Wasalines webbplats - Press Öppnas i nytt fönster. >


NLC Ferry Ab Oy, med marknadsföringsnamnet Wasaline, är ett rederi som trafikerar dagligen mellan Vasa och Umeå med M/S Wasa Express. Verksamheten inleddes i början av 2013. På färjan finns moderna konferensutrymmen, café, skärgårdsbord, A la Carte, bar och butik. Hytter finns också till förfogande och resan tar cirka 4,5 timmar.