Umeå + Nässjö = Logistik

Den 10-11 oktober inbjöd INAB tillsammans med Nässjö Näsingsliv till en träff mellan norrländska och småländska tungviktare inom logistik- och transportbranschen. Målet var att utveckla nya affärsmöjligheter.

Bland de medverkande fanns ett stort antal företag, varuägare samt distributions- och logistikföretag som nätverkade, deltog i studiebesök och lyssnade på föredrag från ledare inom logistiktäta företag. Bland föreläsarna fanns representanter för bland annat Schenker Logistics, Transab, Olofsfors, Sulzer Pump Solutions Nordmaling AB, RealRail, Jernhusen, Logent och Sveriges Åkeriföretag.

Marknadskonceptet Nordic Logistic Center,
Tomas Sikström företrädde INAB och berättade om marknadskonceptet Nordic Logistic Center, NLC Park och Terminal, som utvecklats i samarbete med Trafikverket och näringslivet. Syftet med projektet är stärka Umeås position som logistiskt nav i norra Sverige och skapa förutsättningar för effektiva intermodala transportlösningar.

Claes Johansson, vd för Nässjö Näringsliv AB, hoppas bland annat att fler norrländska företag visar intresse för att lagerhålla varor och delkomponenter i sin produktion i Nässjö. Två exempel på det är företagen Sulzer Pump Solutions Nordmaling AB och Olofsfors AB. Dessa företag omsätter omkring en halv miljard vardera.

Läs mer om eventet hos Nässjö Näringsliv - "Umeå + Nässjö = logistik"Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats.

Läs artikel i nättidningen Intelligent Logistik - "Norrländskt-Småländskt logistiksamarbete" Länk till annan webbplats.

Publiceringsdatum