Umeå Östra Resecentrum

Trafikverket nominerar Umeå Östra i internationell designtävling

Umeå Östra resecentra har valts ut att representera i Sverige den prestigefyllda design- och arkitekturtävlingen Brunel Awards. Det är Trafikverket som står för nomineringen och har valt att tävla i kategorin ”stations”.

Brunel Awards är en världsomspännande tävling för bästa projekt inom järnvägsarkitektur och industridesign och räknas som en av de finaste utmärkelserna som delas ut inom denna järnvägsssektorn. Så här beskrivs syftet med tävlingen:

The prestigious Brunel Awards Competition distinguishes some of the best projects in railway architecture, graphics, industrial design and art, technical infrastructure and environmental integration, rolling stock, as well as examples of overall design quality across the world’s railways.

Vinnande bidrag kommer att väljas ut av en jury under juli månad och prisutdelningen sker i oktober 2014. Utmärkelsen delas ut av the Watford Group of International Railway Designers som består av “Railway design professionells” från 20 länder i Europa, Asien och Amerika.

Publiceringsdatum