Mikael Salomonsson, VD hos INAB

Mikael Salomonsson, VD hos INAB

Mikael Salomonsson ny VD för INAB

Mikael Salomonsson heter den nya VD:n för INAB. Mikael tillträder befattningen 1 november.

Mikael Salomonsson är 45 år, född och uppvuxen i Umeå där han bor med sin familj och han är för många känd som ordförande i Björklöven, en post han innehaft sedan 2014. Han har lång erfarenhet av olika arbetsledar- och chefsposter i både näringslivet och inom kommunal förvaltning och har bland annat arbetat i Vindelns kommun i drygt sex år - först som VD för det kommunala Vindelnbostäder AB i tre år, varpå han utsågs till kommunchef i Vindeln 2011 och satt sedan ytterligare tre år på dubbla poster. Efter det har han varit VD för Martinsons Byggsystem AB , men sedan drygt ett år chef för Postnord region nord.

– Det känns jättebra, jag tror att jag landar helt rätt här eftersom jag brinner för samhällsfrågor och för livsmiljön i Umeå kommun i stort, säger Mikael Salomonsson.

– Under åren i Vindeln stod det klart för mig att jag trivdes i en politiskt styrd organisation med dess särskilda utmaningar och mina erfarenheter från entreprenörs- ,bygg- och förvaltningsbranschen kan komma väl till pass här. Det första jag kommer att göra är att sätta mig in i de olika projekten för att få en helhetsbild av verksamheten. En viktig del är också att lära känna medarbetarna, som inte är så många till antalet men som besitter en enormt värdefull spetskompetens som är svår att rekrytera. Det gäller att se till att de trivs och utvecklas.

– Det speciella med kommunal verksamhet är att man är en del av en helhet, allt sitter ihop från skolor till omsorg och infrastruktur. Att man inte bara kan bevaka sin egen bit i olika beslut är stimulerande, avslutar Mikael Salomonsson.

Bertil Hammarstedt, nuvarande VD fortsätter som VD i Umeå Hamn AB och Kvarken Link AB – det bolag som f.n. projekterar en ny färja Vasa-Umeå som beräknas vara i drift i månadsskiftet april-maj 2021.

Publiceringsdatum