Hörnefors resecentrum

Hörnefors resecentrum

Hörnefors resecentrum ligger inom gångavstånd till huvuddelen av Hörnefors tätort. Stationen stod klar 2011 och är ett av flera resecentrum som byggdes i anslutning till Botniabanan.

Inspiration från brukssamhället

Byggnadens arkitektur har tagit inspiration från Hörnefors historia som ett brukssamhälle. Fasaden består av rött tegel med inslag av svartglaserade tegelband och den breda takkanten av koppar inramar byggnaden väl. Byggnadens mittendel består av stora glaspartier i tre väderstreck, vilket ger fin rymd till de mindre väntsalarna. Mittenpartiets väggar är något snedställda och ger byggnaden ett effektfullt uttryck. Då perrongen sträcker sig över Hörneån har ytterligare en kommunikationsväg över Hörneån skapats. Från perrongen kan man se sedumtaket på de två lägre byggnadspartierna.

INAB äger stationsfastigheten och ansvarar för den dagliga driften av resecentret. Trafikverket ansvarar för underhåll av spår och perronger.

Information för resenärer finns samlad på dinstation.se Länk till annan webbplats..

I korthet

Byggår

2011

Antal våningar

2 st

Hörnefors resecentrum miljöbild

Byggnadens arkitektur har tagit inspiration från Hörnefors historia som ett brukssamhälle. Fasaden består av rött tegel med inslag av svartglaserade tegelband och den breda takkanten av koppar inramar byggnaden väl.

Kontaktperson

  • God Jul & Gott Nytt År Vi vill passa på att tacka för året som gått och önskar alla våra samarbetspartners, kollegor, familjer och vänner en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.
  • Nu är Umeås första publika laddstation för tunga fordon invigd Strax efter 10.30-tiden i dag fyllde Umeås kommunalråd Hans Lindberg det första fordonet med energi från den nya laddstationen på Västerslätt. Det markerade öppningen av vad som är ett efterlängtat tillskott i Umeå.
    – Det här är ett stort och viktigt steg framåt i vår strävan att möjliggöra helt elektrifierade logistikkedjor. Etableringen i Umeå ger goda förutsättningar för framtiden, menar han.