Badhuset Navet

I centrala Umeå ligger vår fastighet Navet, som inrymmer badhus, gym och ett parkeringshus.

Navet invigdes 2016 och erbjuder bad, träning, hälsa och upplevelser i ett centralt och lättillgängligt läge. Vill du veta mer om de olika verksamheterna på Navet? Du hittar länkar under rubriken Navets verksamheter.

Med miljön i fokus

Bakom Navet ligger ett gediget miljö- och kvalitetsarbete. Bland annat återvinns värmen från vattnet och luften. Genom ultrafiltrering återvinns dessutom 70-80% av badvattnet och när bassängen inte nyttjas glider de höj- och sänkbara bottnarna upp och lägger sig någon centimeter ovanför vattenytan för att undvika värmeförlust. Allt är centralstyrt med hjälp av datorer som samordnar de tekniska systemen med varandra.

Tillgänglighet som ledord

Mycket fokus har lagts på tillgängligheten för personer med funktionsvariationer. Hela badhuset är anpassat för att alla ska kunna nyttja badets möjligheter.

Finalplats i Årets bygge

Navet nominerades till Årets bygge 2017 av Svensk Byggtjänst och tidningen Byggindustrin. Bygget kom till finalplats som ett av Sveriges fem bästa byggprojekt.

Arkitektur: Erséus Arkitekter och LINK Arkitektur

Navets verksamheter

I korthet

Byggår

2016

Längd värme- och vattenrör

12 km

Längd elledningar

65 km

Antal kakelplattor

500 000

Umeå badhus - Navet

Kontaktperson

  • Badhuset Navet tillfälligt stängt Badhuset i Umeå, Navet, är tillfälligt stängt på grund av utredning kring eventuellt legionella. Det är miljö- och hälsoskyddsnämnden i Umeå som har beslutat att stänga Navet och duschutrymmena hos Umeå Sport och Motion, USM. Navet har i samband med provtagning hittat halter av bakterien legionella i en dusch.
  • God Jul & Gott Nytt År Vi vill passa på att tacka för året som gått och önskar alla våra samarbetspartners, kollegor, familjer och vänner en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.