Hörnefors resecentrum

Hörnefors resecentrum

Hörnefors resecentrum ligger inom gångavstånd till huvuddelen av Hörnefors tätort. Stationen stod klar 2011 och är ett av flera resecentrum som byggdes i anslutning till Botniabanan.

Inspiration från brukssamhället

Byggnadens arkitektur har tagit inspiration från Hörnefors historia som ett brukssamhälle. Fasaden består av rött tegel med inslag av svartglaserade tegelband och den breda takkanten av koppar inramar byggnaden väl. Byggnadens mittendel består av stora glaspartier i tre väderstreck, vilket ger fin rymd till de mindre väntsalarna. Mittenpartiets väggar är något snedställda och ger byggnaden ett effektfullt uttryck. Då perrongen sträcker sig över Hörneån har ytterligare en kommunikationsväg över Hörneån skapats. Från perrongen kan man se sedumtaket på de två lägre byggnadspartierna.

INAB äger stationsfastigheten och ansvarar för den dagliga driften av resecentret. Trafikverket ansvarar för underhåll av spår och perronger.

Information för resenärer finns samlad på dinstation.se Länk till annan webbplats..

I korthet

Byggår

2011

Antal våningar

2 st

Hörnefors resecentrum miljöbild

Byggnadens arkitektur har tagit inspiration från Hörnefors historia som ett brukssamhälle. Fasaden består av rött tegel med inslag av svartglaserade tegelband och den breda takkanten av koppar inramar byggnaden väl.

Kontaktperson

  • Badhuset Navet tillfälligt stängt Badhuset i Umeå, Navet, är tillfälligt stängt på grund av utredning kring eventuellt legionella. Det är miljö- och hälsoskyddsnämnden i Umeå som har beslutat att stänga Navet och duschutrymmena hos Umeå Sport och Motion, USM. Navet har i samband med provtagning hittat halter av bakterien legionella i en dusch.
  • God Jul & Gott Nytt År Vi vill passa på att tacka för året som gått och önskar alla våra samarbetspartners, kollegor, familjer och vänner en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.